Voor veel straatkinderen is de stap van de straat naar een opvang te groot, omdat ze gehecht zijn aan hun vrijheid en moeite hebben om regels te accepteren. Met straatwerk wordt een brug geslagen tussen de straat en opvang. Straatwerkers van Los Cachorros zijn dagelijks actief in de straten van Ayacucho zodat ze op de hoogte zijn van wat er speelt en hulp kunnen bieden als dat nodig is. Door de kinderen op tezoeken in hun eigen leefomgeving scheppen de straatwerkers een vertrouwensband met hen. Dit vertrouwen is zeer belangrijk en vormt de basis van verdere hulpverlening.

De straatwerkers organiseren overdag en 's avonds recreatieve activiteiten. Op deze manier worden de kinderen afgeleid van drugsgebruik en criminele activiteiten.

Als gevolg van een gebrek aan hygiëne, beschermende kleding en ondervoeding hebben straatkinderen een zeer slechte fysieke gezondhied. De meerderheid van de kinderen heeft last van wondjes en huidinfecties en door veelvuldig lijmgebruik zijn hun longen, hersenen en luchtwegen aangetast. De straatwerkers zijn daarom uitgerust met een EHBO-kit om eerste hulp te verlenen. 

Straatwerkers maken de kinderen bewust van alternatieven op het staatleven en begeleiden hen in hun keuzes. Als het kind zelf aangeeft dat het een ander leven wil leiden, dan kan het kind in de (nacht)opvang van Los Cachorros terecht.
en ontvang 4x per jaar! het
laatste nieuws van Los Cachorros


Kamer van Koophandel
30168099
RSIN
816126239