Actualiteiten

Samen hebben we het voor elkaar gekregen !

(19-1-2021)

In 2021 staat vooral hoop centraal. Met z’n allen hopen we dat we een periode die ons leven op zijn kop heeft gezet gauw achter ons kunnen laten. Helaas is dat niet voor iedereen zo gemakkelijk. Naast het nemen van hygiëne maatregelen, is het voor veel Peruanen ook een hele opgave om rond te komen. Vaak werken zij in de informele sector wat zich veelal op straat afspeelt: in contact met mensen. Door de coronacrisis worden zij voor het blok gezet. Doorgaan met dit werk, maar hun eigen gezondheid in gevaar brengen óf voorrang geven aan hun gezondheid maar moeilijk rond kunnen komen.

Daarom hebben wij (samen met jullie) ook deze gezinnen hoop gegeven op een frisse start van 2021. In totaal is er €4048,- opgehaald met de decemberacties. Alle kinderen in ons opvanghuis hebben een kerstkaart gekregen en er zijn levensmiddelen pakketten aan de armste gezinnen in Ayacucho uitgedeeld. Aan de kwetsbare bevolking die we op straat troffen, maar bijvoorbeeld ook aan Venezolaanse migranten. Door het controleren van rekeningen zorgen we dat de hulp terechtkomt bij de mensen die het écht nodig hebben. Hierdoor kunnen zij weer even vooruit en hoeven zich even geen zorgen te maken.

We weten dat er altijd iets meer kan worden bereikt. Dit jaar opent de deuren om samen meer te ontdekken voor de toekomst voor een ondersteunende en gezonde samenleving, in Ayacucho, in Peru en de rest van de wereld.

We hopen op uw steun te kunnen blijven rekenen in 2021!

 

Positief Nieuws: De Speelgoedbibliotheek

(1-12-2020)

Los Cachorros zet zich nog steeds dag en nacht in voor de kinderen en hun families. Juist nu! Ook omdat we weten dat iedereen wel wat positief nieuws kan gebruiken deze dagen, willen we u vandaag vertellen over een nieuw project dat bedoeld is de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren door middel van een speelgoedbibliotheek. Maar wat houdt dat precies in?

De speelgoedbibliotheek geeft de kinderen de mogelijkheid om op een veilige manier nieuwe vormen van sociaal contact te verkennen en bevorderen. Het belangrijkste doel is de creativiteit en spontaniteit van de kinderen van Los Cachorros te stimuleren.

De plek is niet bedoeld om een bibliotheek na te bootsen waar, in dit geval, speelgoed wordt verzameld, noch staat het speelgoed centraal. Wat centraal staat is het creëren van een omgeving waar de kinderen kunnen spelen. Het belang van de speelgoedbibliotheek ligt in de potentie die het biedt om de persoonlijke ontwikkelingen van de kinderen zowel te stimuleren als aan te vullen (naast de academische ontwikkeling op school).

We bedanken de Stichting Educatie en Ontwikkeling Spanje (Fundación Educación y Desarrollo de España) voor het doneren van het speelgoed en het opzetten van de speelgoedbibliotheek. Muchas gracias! Deze bijdrage motiveert ons om nieuwe manieren te verkennen voor het op een speelse wijze benaderen van de kinderen.

En er is nog meer! Los Cachorros was niet de enige organisatie die speelgoed kreeg voor de speelgoedbibliotheek. Ook 8 andere locale, nationale en internationale organisaties die vanuit Ayacucho werken werden verrast. Samen gaan we de uitdaging aan om een netwerk van van speelcentra in Ayacucho te vormen. Ieder onafhankelijk, maar in constante samenwerking met elkaar.

De speelgoedbibliotheek creëert dus nieuwe mogelijkheden om ons werk te ontwikkelen en betere relaties met de kinderen te krijgen. Per slot van rekening zijn zij degene voor wie we ons elke dag weer opnieuw inzetten!