Over ons

Van links naar rechts: Bram, Oscar, Alanya (online vanuit Peru), Marko, Esther, Hans, George

De Stichting Los Cachorros wordt geleid door een onbetaald bestuur in Nederland dat verantwoordelijk is voor (controle van) het inhoudelijke en financiële beleid, werving van fondsen en vrijwilligers, voorlichting en publiciteit. Verder zetten vrijwilligers in Nederland en Peru zich in voor de stichting.

Documentatie

Bestuursleden

Oscar Kolenberg, Voorzitter

Ik ben 24 jaar en woon in Nijmegen. Hier rond ik mijn studie Maatschappelijk werk en dienstverlening af. In het kader van deze studie werkte ik tien maanden bij Los Cachorros in Ayacucho.

Terug in Nederland wilde ik mijn affectie voor Los Cachorros en mijn bewondering voor het werk van Alanya inzetten voor Los Cachorros in Nederland. Toen de functie van vrijwilligerscoördinator beschikbaar kwam in het bestuur, leek mij dit de perfecte invulling voor mijn drang om actief te blijven voor de organisatie.

Als oud-stagiaire weet ik veel over het reilen en zeilen van het werk van Los Cachorros. Deze kennis zet ik in bij het werven van nieuwe vrijwilligers en voor de besluiten die genomen worden in het bestuur. De kinderen en het personeel van Los Cachorros staan voor mij altijd centraal.

Marko van Werkhoven, Bestuurslid Communicatie 

Mijn naam is Marko en ik ben 21 jaar. Ik heb International Studies aan de Universiteit van Leiden gestudeerd en gespecialiseerd op Latijns-Amerika. Door de coronacrisis had ik opeens veel meer vrije tijd over en die wilde ik graag besteden aan mijn interesses. Ik ben op zoek gegaan naar vrijwilligersorganisaties die de wereld een stukje mooier proberen te maken in Latijns-Amerika. En zó ben ik bij Los Cachorros terecht gekomen in Juli 2020.

Mijn taak is het onderhouden van deze website en onze social media pagina’s. Daarnaast schrijf ik de nieuwsbrief en help ik mee met het bedenken van acties en een goede communicatie tussen het bestuur in Nederland, het team in Peru en de vele donateurs, sponsors en belangstellenden van Los Cachorros.

Hans van Kesteren, Bestuurslid Fondsenwerving

Ik ben getrouwd, gepensioneerd en heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik ben namens de Van Kesteren Foundation lid van het bestuur en probeer op verschillende manieren zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het belangrijke werk van Alanya in Ayacucho.

De Van Kesteren Foundation is in Zwitserland opgericht en ondersteunt goede doelen in kleinschalige projecten in de derde wereld, o.a. in Malawi, Honduras, Burkina Faso, Brazilië en Peru. Dit met in achtneming van de millenniumdoelstellingen, zoveel als mogelijk gericht op weeskinderen en straatkinderen. De foundation richt zich op goede doelen die géén kosten van verwerving uit fondsenwerving in rekening brengen en die continuïteit voor de speciaal geselecteerde projecten waarborgen.
De Foundation wil bereiken, dat met de geselecteerde projecten een meerjarig contract wordt afgesloten en een zodanig contact ontstaat, dat er sprake is van een gevoelsband. Wij willen alles doen wat redelijkerwijs in ons vermogen ligt om deze kinderen toekomstperspectief te bieden door een zo groot mogelijke vorm van zelfstandigheid en onafhankelijkheid te bereiken.

Esther van Kesteren, Secretaris

Hallo, ik ben Esther van Kesteren, geboren in 1969 en ik woon met mijn vriend Dave, hond Ella en twee katten in Utrecht. In 1987 ben ik vanuit Huizen naar Utrecht verhuisd om diergeneeskunde te gaan studeren, en ik ben uiteindelijk ook dierenarts geworden. Ik geef sinds 2007 les op een mbo opleiding waar paraveterinairen (dierenartsassistenten) opgeleid worden.

Tijdens mijn studententijd zag ik regelmatig een meisje dat jonger moest zijn dan ik op straat
rondlopen, ze had een Zuid-Amerikaans uiterlijk en droeg meestal een hoed. Ik vroeg me toen af hoe het kon dat zo iemand op straat terecht was gekomen, maar was er verder niet echt bewust mee bezig. Vele jaren later zag ik een programma op televisie waarin ik “dat meisje” zag… Het was voor de tijd van Uitzending gemist en andere terugkijkopties, dus ik had alleen onthouden dat ze inmiddels een opvang voor kinderen runde in Peru, maar haar naam was ik vergeten, de streek in Peru wist ik niet enz. Inmiddels had mijn vader Hans van Kesteren een rol in de Van Kesteren Foundation, een stichting die meerdere onafhankelijke goede doelen voor kinderen wereldwijd steunt. Ik vertelde mijn vader over “het meisje” en hij is een zoektocht begonnen. Wat een speld in een hooiberg leek is uiteindelijk gelukt! “Het meisje” was Alanya Santa Cruz en haar geweldige stichting Los Cachorros hoort nu al meerdere jaren tot de projecten die door de Van Kesteren Foundation gesteund worden.

Sinds begin 2022 ben ik secretaris van het bestuur van Los Cachorros en draag ik ook een klein
steentje bij aan het goede werk van Alanya.

Bram van Helvoort, Bestuurslid Vrijwilligerswerk

George Rädecker, Penningmeester

Ik ben George Rädecker getrouwd met Emmy Jacobs.

Al een aantal jaren zijn we bevriend met Hans van Kesteren, waarbij wij ons muntgeld kwijt konden t.v.b. Los Cachorros. In het voorjaar kwam Hans bij mij omdat men een nieuwe penningmester zocht voor Los Cachorros. Ik zelf had net besloten om met pensioen te gaan en vond het bereiken van mijn 80ste verjaardag daarvoor een goede aangelegenheid. Maar tegen Hans kon ik geen nee zeggen, dus zei ik ja.

Ik ben in 1942 geboren in Portugal en in 1946 teruggekomen met mijn ouders naar Holland. Bij de Joodse jeugdbeweging heb ik me geijverd om samen met andere een groep te vormen om in Israël een kibboets op te richten. Zo kwam ik in 1962 Matsuba terecht. Daar ben ik getrouwd en daar mijn vrouw heimwee had in 1967 teruggekeerd naar Holland. In 1974 ben ik van haar gescheiden en daarna getrouwd met Emmy Jacobs. Ik heb van haar twee dochters mogen krijgen.

In Holland terug ben ik bij de VARA gaan werken en later bij de Gemeente Amsterdam(GVB, GG&GD, Deelraad de Baarsjes). Daarnaast heb ik een accountantsstudie gedaan, waardoor ik in 1993 voor mij zelf kon beginnen.

Mijn Hobby’s zijn Bridgen, Joodse studies, verzamelen van Judaïca (boeken en kunstvoorwerpen) en daar tussen door het verzorgen van vertalingen van het Hebreeuws voor het NOS journaal.